А пам'ять священна...

2017-10-27

/Files/images/2017-2018_nr/IMG_9043.JPG

28 жовтня 2017 року в спеціалізованій школі №2 м. Марганця була проведена єдина класна година, присвячена дню визволення України від фашистських загарбників. Під час Другої світової війни найбільш ключові битви відбувалися саме на території України. Те, що відбувається в 1941-45 роках в нашій країні вирішило долю всієї Європи. Визволення України відбувалось силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн. осіб. Саме вони в 1943-44 роках провели кілька вирішальних військових операцій, які й визначили долю війни. Завершилось все визволенням Ужгорода. Це сталося 27 жовтня 1944 року. Сама операція тривала кілька тижнів. А вже 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон нашої держави. Тоді було 714 спалених міст, 10 млн. загиблих. Про героїчні сторінки історії українського народу, героїзм, мужність українців говорили учні на класних заходах. Діти читали вірші, слухали пісні, переглядали документальне відео. Вчитель історії, керівник шкільного історико-краєзнавчого музею Фірман Людмила Іванівна провела годину пам’яті «А пам'ять священна» для учнів 5-6 класів.

Кожна п’ядь української землі окроплена кров’ю мільйонів і мільйонів наших предків, які захищали рідний край від окупантів. За святу українську землю віддали життя найславетніші лицарі, справжні герої, які були готові віддавати своє життя за рідну землю. Подвиг воїнів-визволителів надихав і надихає найкращих письменників на написання історичних нарисів, оповідань, романів. Читання таких книг збагачує людину духовно, впливає на становлення її громадянської позиції. Саме тому огляд книг вітчизняної історичної воєнної тематики, який зробила бібліотекар Грушко М.П., був доречним і потрібним. Живі образи, цікаві приклади з історії захисту Вітчизни викликали у дітей особливу увагу.

Будемо пам’ятати і не забувати! У цей День ми приєднуємося до вшанування всіх, хто забезпечив це звільнення! Добра пам’ять про вас завжди буде жити в наших серцях.

З Днем визволення України!

/Files/images/2017-2018_nr/IMG_9040.JPG

/Files/images/2017-2018_nr/IMG_6675.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 265

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.