• Ви знаходитесь тут:

  • Новини
  • Новини
  • День пам'яті Чорнобильської трагедії

День пам'яті Чорнобильської трагедії

2017-04-26

/Files/images/2016-2017_nr/1.jpg

26 квітня– 31-ша річниця трагедії на Чорнобильській АЕС. Це день пам’яті про тих, хто ціною власного життя заплатив за наше майбутнє і день подяки тим, хто став на захист людства. До цієї сумної дати у ЦМБ ім. М.Островського бібліотекарями Фіалковською В.В. таВ.В.Ждановою був проведений спогад-реквієм «Чорнобильська трагедія – вічний біль України» для учнів 9-х класів МСШ №2.Діти дізналися про перші хвилини аварії, що сталася над четвертим реактором Чонобильської атомної електростанції, про новий відлік українського часу – болісний, гіркий, печальний

На заході присутні згадали ліквідаторів, які захистили світ від страшної біди ціною свого здоров’я, свого життя. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх померлих від радіаційного смерчу.

На захід був запрошений справжній герой, мужня людина, ліквідатор наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Олег Опанасович Жужельський. Олег Опанасович розповів дуже цікаво та доступно про свій шлях, який довелося пройти Чорнобильською зоною. Це були страшні спогади, що назавжди залишаться у його пам’яті.

Прослухавши розповідь ліквідатора, ведучі від імені всіх присутніх, подякували гостю і побажали міцного здоров’я, злагоди та добробуту, людської вдячності й шани!

26 квітня! В пам’яті українського народу це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо.

/Files/images/2016-2017_nr/2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 233

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.