• Ви знаходитесь тут:

  • Новини
  • Новини
  • Зустріч в рамках акції 16 днів проти насильства

Зустріч в рамках акції 16 днів проти насильства

2015-11-26

/Files/images/2015-2016_nr/IMG_6933.JPG

З 2001 року Україна приєдналася до міжнародної акції «16 днів проти насильства». Це свідчить про актуальність проблеми подолання насильства в нашому суспільстві, пошук механізму реагування як на спільні соціальні проблеми, так і на конкретну людську біду. В ЗОШ №2 в рамках акції «16 днів проти насильства» проведена зустріч з начальником служби у справах дітей Долгорук Вікторією Валеріївною та оперуповноваженим поліції Кущем Сергієм Олександровичем. Вікторія Валеріївна наголосила, що насильство не є нормою життя, воно – неприпустима річ у стосунках людей. Потім розповіла про правила безпеки під час конфліктних ситуацій у стосунках з оточуючими. Порадила, що можна поділіться своїми проблемами з учителем, класним керівником, психологом, звернутися до міліції, якщо виникають проблеми вдома.

Кущ С.О. привів приклади із життя і зауважив, що ніхто, в тому числі батьки, рідні, не мають права принижувати, поводитися жорстоко, бо це карається законом. В Сімейному кодексі (ст.. 150, ч. 7) написано: «Забороняються фізичні покарання дітей батьками. Та інші види покарань які принижують людську гідність. Дитина може податі до суду, до громадських організацій, якщо виховання не належне».

Діти зрозуміли – необхідно навчатися розрізняти поняття «добро» і «зло». Все, що принижує людську гідність – є зло, все, що звеличує гідність людини – добро.

Кiлькiсть переглядiв: 212

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.