• Ви знаходитесь тут:

  • Новини
  • Новини
  • Знати історію України –знати імена її захисників

Знати історію України –знати імена її захисників

2015-10-13

/Files/images/2015-2016_nr/PA132478.JPG

«Ми вам довірим Батьківщину» - під такою назвою у 7 класі ЗОШ №2 м. Марганця пройшла виховна година, присвячена Дню захисника України. Її підготували і разом провели класний керівник Шаповал Є.О. та бібліотекар Грушко М.П.

Кожна п’ядь української землі окроплена кров’ю мільйонів і мільйонів наших предків, які захищали рідний край від численних орд, загарбників, зайд, окупантів. За святу українську землю віддали життя найславетніші лицарі, без яких українська земля давно загинула б. На класній годині мова йшла саме про таких героїв, які в різні часи воювали, були готові віддавати своє життя і свої серця за рідну землю. Згадали воїнів різних епох, різних часів - давніх князівських, козацьких, часів УНР, другої світової, сучасної війни на Донеччині та Луганщині. Ці люди заслуговують того, щоб про них знали і відносилися до них з великою повагою.

Подвиг воїнів -визволителів надихав і надихає найкращих письменників на написання книг- історичних нарисів, оповідань, романів. Читання таких книг збагачує людину духовно, впливає на становлення її громадянської позиції. Саме тому огляд книг вітчизняної історичної воєнної тематики, який зробила бібліотекар Грушко М.П., був доречним і потрібним. Живі образи, цікаві приклади з історії захисту Вітчизни викликали у дітей особливу увагу. Вперше перед школярами була презентована книга Сергія Лойко «Аеропорт», основана на реальних фактах війни, які відбувалися в наші дні на сході України.

Класний керівник Шаповал Є.О. підвела учнів до думки, що настануть часи, коли доля України і її захист буде і в їхніх руках - руках сучасних школярів.

/Files/images/2015-2016_nr/PA132474.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 179

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.