Свято дитячої книги і гумору.

2015-04-17

/Files/images/novini_2014-2015_nr/P4172051.JPG

Другий місяць весни квітень розпочинається зі свят. 1 квітня традиційно відзначається День гумору, а 2 квітня – це Міжнародний день дитячої книги. Готуючись до відзначення цих свят у школі, ми вирішили їх поєднати. Адже гарна дитяча книга викликає посмішку, позитивні емоції, вчить бути добрим. Саме такі книги залишив нам у спадок дитячий поет – гуморист Грицько Бойко.

Активісти шкільної бібліотеки разом з класоводами та учнями 2-4 класів підготували та провели літературне свято «Письменник і гуморист країни дитинства – Грицько Бойко». Лише в Україні за життя поета вийшло понад п'ятдесят книжок у прозі та віршах, а також дитячих пісень. Переглядаючи мультимедійну презентацію учні 2-4 класів познайомилися з біографією та творчим шляхом Грицька Бойка. Також з задоволенням послухали запис пісні на його слова у виконанні всесвітньо відомого співака Івана Семеновича Козловського та дитячого хору, подивилися запис виступу актора аматорського театру, школяра Володимира Мішути, який майстерно розповідає гумористичні твори Бойка. Різноманіття книжок дитячого гумориста було представлене на підготовленій до свята книжковій виставці «Грицько Бойко – чарівник сміху». Всі бажаючі мали змогу вибрати собі книгу цього чудового автора для читання вдома.

Смішинки про малят і звірят, шкільні й спортивні веселинки, скоромовки-спотиканки, загадки Григорія Бойка адресовані тим, хто цінує гостре, влучне слово, любить і розуміє гумор, уміє покепкувати не тільки з когось, а й із себе самого. Він писав з добрим гумором, батьківською любов’ю до дитини, допомагаючи боротися з вадами характеру. Вереда, замазура, хвалько, брехун, ледар, базіка, невіглас, недотепа, боягуз, підлабузник, задавака, ябеда, роззява, симулянт – ось «знамениті персонажі» його чудових віршів та поем.

Учні молодших класів старанно підготувалися до цього заходу, вивчили веселинки, гуморески, скоромовки, написані дитячим гумористом та артистично розповідали або інсценували їх. Найкращі виконавці отримали призи. А всі разом отримали порцію сміху та хорошого настрою. «Смійтеся,-радить один норвезький лікар, - бо три хвилини сміху замінять п’ятнадцять хвилин ранкової гімнастики». А відомий український гуморист Павло Глазовий писав:

Сміх людський – чудесна штука.

Він – мистецтво і наука.

Він – в житті і для життя.

Із потворного й дурного

Посміятися не гріх.

Добрий сміх не б’є, не мучить,

Він на світі жити учить.

/Files/images/novini_2014-2015_nr/P4171999.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 193

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.