Вічний вогонь пам'яті

2015-02-06

/Files/images/novini_2014-2015_nr/06.02.15.JPG

6 лютого – День визволення м. Марганця від німецько-фашистських загарбників. Учні ЗОШ №2 м. Марганця стали учасниками відкритого заходу, присвяченого 71 річниці визволення рідного міста від німецьких загарбників, який відбувся у міській бібліотеці ім. М.Островського.

На цьому заході згадали про тих, хто воював з сильним і підступним ворогом на фронтах Великої Вітчизняної війни, протистояв гітлерівцям в підпіллі й партизанських загонах, хто не побачив переможного лютневого дня 1944 року.

Почесний громадянин міста І.Ф Таран повідав історію міста, згадав перший день війни в місті, перші кулі, перші втрати… Голова спілки ветеранів В.І Чубкін у своїй розповіді згадав героїв-марганчан - М.К. Клочка, П.І.Бережного, О.Г. Гількевича, П.П.Бєлєнцова, Зінаїду Бичкову, Марію Рудову та багато інших.

Особливе задоволення усі гості одержали від учасників міської Ради ветеранів – а саме вокального ансамблю «Бойові подруги». Учасники ансамблю виконали пісні воєнних років та пісні, присвячені тим буремним дням. Хвилюючі мелодії пісень воєнного часу пройшли через наші серця.

Два з половиною роки наше місто було окуповане фашистськими загарбниками. Але їм, як і численним завойовникам усіх часів, не вдалося поставити наш народ на коліна. І сьогодні, ми впевнені, Україна переможе ворога і мир запанує на нашій землі!

/Files/images/novini_2014-2015_nr/2713.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 169

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.