Разом до спільної мети!

2014-09-29

/Files/images/novini_2014-2015_nr/IMG_5800.JPG

Об’єднання дорослих і дітей «СОВА»(спритні, обдаровані, винахідливі, активні) ЗОШ №2 м. Марганця взяло участь у загальноміському зльоті МДО ДІМ (Марганецьке дитяче об’єднання дієвих, ініціативних марганчан), головою якого є методист управління освіти Малишко Є.Г. Учні школи мали змогу розповісти про цікаві і корисні справи, які вони робили разом. А їх було чимало!

До 200 річчя Т.Г. Шевченка було проведені літературно-музичні свята «Великий син – великого народу» та «Музи генія», яке учні готували разом із вчителями Аллою Віталіївною Марченко, Єщенко Іриною Федорівною, Городецькою Оленою Степанівною. Також в цей день була проведена виставка декоративно-прикладного мистецтва «Наш пошук і творчість тобі, Україно!», присвячена ювілею великого Кобзаря. Найкращі дитячі вироби були направлені на міську виставку. Також нікого не залишив байдужим захід-реквієм «Ти - вічний біль, Афганістан». Діти зустрілися з ветеранами афганської війни Ткачуком В.А. та Скатовим С.А. Разом з ними згадували трагічні події афганської війни, співали афганських пісень, переглядали документальне відео.

У нас всі учні талановиті і розумні, але хочеться окремо сказати про одинадцятикласників, які у минулому році закінчили школу. Вони - ініціативні, творчі, креативні, вони були для учнів школи прикладом у всьому, а для вчителів - надійними помічниками. Саме вони нарівні з вчителями готувалися до обласного семінару з медіа-освіти, а також підготували чимало цікавих свят: «Ім’я твоє – учитель…» до дня вчителя і «Джентльмен шоу» на 8 березня, а яке креативне новорічне свято підготували вони для вчителів і учнів.

Для всіх нас важливо, щоб заходи були цікавими і бездоганними, а для цього нам необхідне відповідне технічне оснащення, тому у цьому навчальному році ми придбали ноутбук і ялинку на кошти зібрані на шкільному ярмарку.

Про життя нашої шкільної республіки ми розповідаємо на блозі «Учнівське самоврядування», на шпальтах шкільних газет, на шкільному сайті.

У цьому році вийшов перший номер шкільного журналу, над яким учні працювали впродовж двох місяців. Зібравши ініціативну та талановиту команду, вирішили почати з вибору назви, яка б висвітлювала зміст журналу. Було запропоновано велику кількість різноманітних варіантів – «СОВА» (на честь шкільної організації), Future in our hands (адже у нас англійська школа), - «Ми разом». Та команда вирішила, що найбільш оригінальна назва - саме «ТWO». Назва лаконічно поєднує у собі номер нашої школи, й те, що учні поглиблено вивчаєють англійську та німецьку мови. Журнал складається з 37 сторінок. Кожна сторінка має своє оригінальне оформлення та автора. У журналі розповідається про історію школи, про шкільну республіку «СОВА» та президентів, які її очолювали, про улюблених вчителів та найкращих, талановитих учнів школи. Редактори удосконалювали сторінки, додавали нову інформацію, спец репортажі та робили все для того, щоб кожна сторінка була цікавою і змістовною.

Ми вдячні шкільному бібліотекарю Маргариті Пилипівні та вчителю української мови Єщенко Ірині Федорівні за те, що вони відкрили для наших учнів та вчителів талант Івана Олександровича Барнаша, дали можливість доторкнутися до прекрасного через його картини та спілкування з ним. Ця робота стала початком великої проектної роботи «Славні імена земляків», адже наша місто багате на талановитих особистостей: поетів, композиторів, артистів, режисерів, художників, скульпторів. Тому виникло бажання якомога більше дізнатися про людей, які щиро люблять своє місто і намагаються зробити власний вагомий внесок у його розбудову. Учні проводили дослідження про життя і творчість видатних земляків: зустрічалися з ними, їхніми родичами, збирали матеріал про їхнє життя і творчість. На шкільній конференції учні презентували свої дослідницько-пошукові роботи про відомих людей нашого міста: поетів Пугача Володимира, Віру Хвостик, Аллу Кислу, про художника-краєзнавця І.О. Барнаша, про режисера місцевого народного театру В.І. Зозулю, про Почесного громадянина міста, кавалера трьох Орденів Слави Каїрського М.М. про місцеву майстриню, маму наших учнів Мальцеву Оксану, яка так рано пішла із життя. Всі роботи були досконалими, змістовними, глибокими. Кожна робота стала сторінкою книги «Славні імена земляків», яку ми присвятили 75-річниці з дня народження рідного міста.

І у цьому навчальному році буде чимало цікавих справ, до яких будемо йти разом!

Кiлькiсть переглядiв: 176

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.